Belgian Building Awards 2022 uitgereikt op BATIBOUW

Belgian Building Awards 2022 uitgereikt op BATIBOUW

Studio Jan Vermeulen, Tom Thys architecten, a2o, aac architecture, Laura Muyldermans en RE-ST zijn op 24 mei op BATIBOUW uitgeroepen tot winnaars van de Belgian Building Awards 2022. De awards, die de bouwbeurs organiseert in samenwerking met Palindroom, belonen opmerkelijke realisaties van architecten en exposanten. De winnaars werden gelauwerd tijdens een awardceremonie in Paleis 10.

Dit jaar werden projecten bekroond in vier categorieën.

Uit eerdere edities werden twee awards hernomen: de Pioneer Award en de award Rookie of the year. De eerste bekroont een organisatie of persoon die zijn nek uitgestoken heeft, die pionierswerk verricht heeft en navolging gekregen heeft voor een ideaal dat de architecten en/of de architectuurkwaliteit en zelfs onze hele maatschappij ten goede komt. De laatste beloont een jong bureau dat vernieuwende architectuur weet te koppelen aan een degelijk management. 

Daarnaast zijn twee nieuwe categorieën in het leven geroepen. De categorie Groepswoningbouw bekroont projecten die op innovatieve wijze erin slagen om in één project meerdere woningen te combineren en daarbij een antwoord bieden op de vraag naar een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte. De categorie Herbestemming bekroont een project dat op innovatieve wijze een nieuwe toekomst heeft gegeven aan een bestaand pand met respect voor de voorgeschiedenis van dit gebouw.

De jury van de Belgian Building Awards bestond dit jaar uit zes architecten en journalisten: Hannes Pieters (Agentschap Onroerend Erfgoed), Kaat Smets (Department Omgeving), Rita Agneessens (Linklab), Thibaut Rome (Label Architecture), Fabien Dautrebande (oPla Architecture) en Rik Neven (Palindroom).

www.belgianbuildingawards.be

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel