De meest bizarre architectonische ontwerpen uit de twintigste eeuw

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Deze architectuurnerds onthulden de gewaagde en radicale creaties van vergeten architecten: van futuristische speeltuinen tot gebouwen met borsten.

  De twintigste eeuw heeft enkele van de meest interessante en innovatieve architectonische geesten aller tijden voortgebracht, mensen als Ludwig Mies van der Rohe, Le Corbusier en Frank Lloyd Wright. Maar niet alle gebouwen uit de vorige eeuw waren gestroomlijnd en modern – sommige zagen er raar, radicaal en onheilspellend hoekig uit en sommige gebouwen hadden bizarre vormen. Veel van deze avant-gardistische ideeën zijn nooit echt van de grond gekomen en zijn daarom niet opgenomen in architectuur studieboeken. Maar dat betekent niet dat ze totaal vergeten zijn.

  Bianca Felicori is architect, auteur en onderzoeker aan de Katholieke Universiteit Leuven. De blinde vlekken in hedendaagse architectuurstudies begonnen haar op te vallen nadat ze het werk van de Italiaanse architect Marcello D'Olivo had ontdekt. Felicori werd getroffen door D'Olivo's ‘organische en sinusvormige’ visie, zoals zij het uitdrukte. Ze vroeg zich af wat ze nog meer niet wist over de architectuur van de twintigste eeuw en hoeveel ontwerpen er ontbraken in haar opleiding.

  Dit is hoe het idee ontstond achter Forgotten Architecture, een Facebook-groep en Instagram-pagina. Felicori wilde een plek creëren waar mensen konden praten over de meest opvallende gebouwen die afwijken van de mainstream architectuur van de afgelopen eeuw.

  Het project, dat in 2019 van start ging, is nu een gelijknamig boek met bijdragen uit de hele wereld. Het bevat ook archiefmateriaal, studies en werk van professionele fotografen. Er staan ook nieuwe foto’s in die zijn aangeleverd door de huidige eigenaars van de gebouwen, en andere liefhebbers van deze architectuur.

  www.instagram.com

  forgotten

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel