Tussen kunst en architectuur

Tussen kunst en architectuur

Ciel Grommen - A practice of presence

 

Ciel Grommen - A practice of presence

Gent kent verrassend veel bottom-up initiatieven in de creatieve sector. Deze invalshoek werd tijdens de eerste Architectuurprijs Gent door vakjurylid Ciel Grommen bekeken. Zij werkt op de grens tussen kunst en architectuur, vaak in samenwerking met anderen en toont haar werk.

Ciel Grommen werkt op de grens tussen kunst en architectuur, vaak in samenwerking met anderen. Een regelmatige partner in crime is Maximiliaan Royakkers. Hun werk als duo bevraagt bestaande sociale, politieke en ecologische dynamieken op de drempel van artistiek onderzoek, onderwijs en ruimtelijke ontwerp. Zij nemen vaak complexe sociale contexten en verstoorde landschappen als uitgangspunt. Als ruimtelijk ontwerpers willen ze nieuwe verhalen verweven in bestaande contexten. Door uitgebreid veldwerk, ruimtelijke interventies en symbolische activiteiten, testen ze alternatieve manieren van in-de-ruimte-zijn.

Ciel Grommen volgde haar opleiding architectuur aan de KU Leuven (2012) op met een Master in hedendaagse kunst aan het HEAD in Genève (2015). Haar werken zijn internationaal tentoongesteld, onder meer in Artsonje Art Center, Seoul; Live In Your Head Gallery, Genève; en Z33 in Hasselt. Maar nog vaker verschenen ze in de niet-institutionele context, zoals Petit Chateau, het asielcentrum in Brussel, de brievenbus van haar buurman of de Aldi parkeerplaats in Borgloon.

https://archipelvzw.be

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel