Momentum van transformerende energie

Architectenbureaus Bruther, Stand van Zaken en Leopold Banchini ontwerpen de podia op Horst Arts & Music 2023

Horst Arts & Music, het festival dat dit jaar van 5 tot 7 mei plaatsvindt, met een tentoonstelling tot eind juli, zal dit jaar met het architectenbureau Bruther uit Parijs en Zürich en het Belgische Stand Van Zaken in zee gaan voor het ontwerp van de nieuwe podia. Leopold Banchini's podium Moon Ra blijft, maar zal lichtjes worden herzien.

Architectuur is altijd onmisbaar geweest in het DNA van Horst Arts & Music. Uniek, inventief en circulair podiumontwerp is iets wat elk jaar terugkomt, en 2023 belooft geen uitzondering te worden. De organisatie zet 2 architectenbureaus in voor het ontwerp van twee nieuwe podia voor Horst Arts & Music Festival 2023. Bruther uit Parijs en Zürich gaat de ruimte waar Marinella Senatore's Bodies In Alliance stond, opnieuw inrichten. Stand Van Zaken (doorzon architecten & theo de meyer) ontwerpt dit jaar het 'hoofd'podium. Moon Ra, in 2021 gebouwd door Leopold Banchini architecten, blijft maar krijgt een make-over.

BRUTHER

Bruther, een samentrekking van de namen van de oprichters, Stéphanie Bru en Alexandre Theriot, is een architectenbureau gevestigd in Parijs en Zürich. Ze hebben verschillende waardevolle prijzen gewonnen, waaronder de Swiss Architecture Award in 2020. Bruther staat bekend om hun openbare projecten en hun sociaal geëngageerde architectuur waarbij voornamelijk industriële grondstoffen worden gebruikt. Bruther kreeg de opdracht om een nieuw podium te ontwerpen op het terrein waar Marinella Senatore's Bodies In Alliance de afgelopen 2 jaar schitterde. Bruther's ontwerp wordt kleurrijk, levendig en speels.

http://bruther.biz

STAND VAN ZAKEN doorzonarchitecten & theo de meyer — STATE OF PLAY

Stand Van Zaken is een jong, experimenteel samenwerkingscollectief opgericht door Stefanie Everaert, Caroline Lateur (samen Doorzon interieurarchitecten) en architect Theo De Meyer gevestigd in Gent. De basis van hun ontwerpmethode is het gebruik van eenvoudige en gewone bouwmaterialen die op een esthetische manier worden ingezet. Stand Van Zaken verzorgt het 'hoofdpodium' van het festival, dat tot vorig jaar altijd een overdekte reusachtige industriële loods was.

Dit jaar wordt het hoofdpodium opgebouwd in een grotendeels buitengebied en krijgt het de naam State Of Play. Zoals Stand Van Zaken zich laat inspireren door gewone en soms zelfs 'lelijke' bouwmaterialen, zal het centrale bouwelement waar het ontwerp van het hoofdpodium om draait betonnen rioolbuizen zijn. Hoe deze worden geïmplementeerd en een festivaldansvloer vormen, is te ervaren tijdens het festivalweekend.

https://doorzon.be/

https://theodemeyer.be

LEOPOLD BANCHINI - MOON RA

Banchini's Moon Ra paviljoen, vaak aangeduid als de UFO, de paddestoel of soms zelfs het ruimteschip, was tijdens de twee vorige edities een iconisch decor voor intieme en high energy raving. Goed nieuws voor de Moon Ra-fans, want de buitenaards aandoende houten structuur blijft. Meer nieuws over het vernieuwde Moon Ra ontwerp volgt nog. Net zoals elk jaar zal de houten hut de thuisbasis zijn van het Brusselse community radio platform Kiosk Radio die een reeks lokale en internationale acts naar hun alom geprezen hangplek zal brengen.

— 26 januari 2023 —

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel