banner

Tweede gebouw Atelier Kempe Thill in Nieuw-Zuid Antwerpen

Tweede gebouw Atelier Kempe Thill in Nieuw-Zuid Antwerpen

Het masterplan van de stadsuitbreiding Nieuw-Zuid in Antwerpen krijgt steeds meer invulling.

Aan het toekomstige Zuiderplein is nu gestart met de bouw van een mixed use gebouw naar ontwerp van Atelier Kempe Thill. Block 14 wordt een centraal punt in de buurt en biedt ruimte aan appartementen, kantoren en winkels en restaurants op de begane grond.

De publieke plint wordt benadrukt met een dubbelhoge arcade die rond het hele gebouw loopt. Deze structuur loopt door naar de verdiepingen met appartementen, waar de gevel verder terug ligt. Zo ontstaan aan alle zijden balkons van ongeveer drie meter diep, die met grote schuifpuien worden verbonden met de appartementen.

Hof

Het gebouw is georganiseerd rond een centraal hof met rondgaande galerijen. Toch zijn de meeste appartementen direct vanuit een van de kernen te bereiken. Het grootste deel ervan betreft twee- en driekamerwoningen, op de bovenste verdieping worden loftachtige appartementen gemaakt. Omdat hier twee verdiepingen verspringen is er ruimte voor genereuze collectieve en private dakterrassen.

Masterplan

Het masterplan van de Nieuw-Zuid is ontworpen door Secchi-Viganó, en wordt ingevuld met voornamelijk woongebouwen naar ontwerp van bekende architecten. Naast woongebouwen van vijf tot zeven lagen is er ruimte voor acht torens. Tussen de gebouwen is veel ruimte voor groen en wadi’s. Wintertuinwoningen, een eerder gebouw door Atelier Kempe Thill, werd in hetzelfde gebied in 2016 opgeleverd.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Alsembergsesteenweg 842
BE - 1180 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties : Bea Buyse

+32 (0)477 77 93 68

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2018 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Alsembergsesteenweg 842, BE - 1180 Brussel