Zo zal het nieuwe VRT-gebouw eruitzien

VRT Nieuws heeft nieuwe beelden onthuld van het toekomstige VRT-gebouw.

De architectenbureaus Robbrecht en Daem en Dierendonckblancke hebben het gebouw op de Reyerssite ontworpen. Het nieuwe omroepgebouw zal tegelijk ook een cultureel en ontmoetingscentrum worden om zoveel mogelijk publiek aan te trekken.

De bouw van het gloednieuwe gebouw wordt normaal in de loop van dit jaar opgestart. Tegen 2021 moeten personeel en studio's verhuisd zijn.

"In de plaats van het bestaande, saaie kantoorgebouw komt er een nieuw gebouw dat als een "cultureel- en ontmoetingscentrum" is opgevat. Het "centrum" van het gebouw is een polyvalent overdekt buitenplein dat zowel tot het park (en de stad) als de VRT behoort.

"Dat plein, dat we het Kioskplein noemen, is erg belangrijk", zegt architect Paul Robbrecht. "Het is de ouverture naar de VRT. Het is niet alleen bedoeld om naar binnen te gaan, maar nodigt uit tot creativiteit. Hier kunnen bijvoorbeeld concerten plaatsvinden. Informele, maar ook ambitieuze, want het plein is 40 op 40 meter groot en biedt plaats aan 2.000 mensen. Onze ultieme droom zou zijn dat hier een symfonisch orkest zou spelen in open lucht."

"Van meet af aan was voor ons duidelijk dat dit gebouw een open, toegankelijk karakter moest hebben", zegt Robbrecht. "Een omroepgebouw is geen kantoor, het is een cultureel gebouw. Hier gaat het om creatie, bedoeld voor een publiek. Het publiek moet betrokken worden bij dit gebouw en moet er voeling mee hebben."

architecture 01 ful 2

 

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Alsembergsesteenweg 842
BE - 1180 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties : Bea Buyse

+32 (0)477 77 93 68

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2018 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Alsembergsesteenweg 842, BE - 1180 Brussel