Bouwstart UNStudio’s TBC Forum in Tbilisi, Georgië

architecture 01 f

Het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor van de TBC Bank in Tbilisi, Georgië door UNStudio breekt met de traditionele gesloten structuur van een bankgebouw.

Het bankgebouw is opgezet als een flexibele, open structuur dat gaat fungeren als katalysator voor de ontwikkeling van een nieuw stadswijk met een financieel kenniscentrum en een innovatieplatform.

De locatie van het nieuwe hoofdkantoor fungeert als een belangrijke aanjager binnen het ontwerp. In de natuurlijke omgeving van het resort Lisi Lake, combineert het TBC Forum werk, cultuur en natuur en wordt het een geïntegreerd onderdeel van een groene reis van de Georgische hoofdstad door het lokale landschap en de wijngaarden. Geïnspireerd door het historische hooglanddorp Shatili, een stenen en morteldorp met geclusterde torens en balkons die het omringende landschap omarmen, haalt het ontwerp voor het TBC Forum inspiratie uit dit lokale voorbeeld waarin de eenwording van natuur en architectuur een centrale rol speelt.

Interactie is ingezet om duurzaamheid te bereiken. De bank is georganiseerd in afdelingscluster die verbonden zijn door sociale knooppunten met twee en drie lagen met gemeenschappelijke programma’s. Deze opeenvolgende semi-openbare ruimtes worden gebruikt voor interactieve socialisatie en onderlinge verbindingen. Door het gebruik van trappen en actieve circulatie als onderdeel van de werkomgeving creëert het TBC Forum een ​​continue driedimensionale workflow.

Het TBC-forum wordt bepaald door drie geclusterde hoofdprogramma’s rond het openbare plein. Dit zijn het nieuwe hoofdkantoor van de bank, het Innovation Lab en de Culture HUB waarin galerijen, restaurants, kinderopvang en ruimtes voor samenwerking worden gecombineerd.

https://vimeo.com/250099740

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel