Bouwstart duurzaam opleidingsgebouw PLOT Genk

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f

  Aan de Zwartegoudlaan in Zwartberg (Genk) werd onlangs de bouw gestart van de multifunctionele oefenhal van PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training).

  Opdrachtgever Provincie Limburg wil met het gebouw aantonen dat ze een voortrekkersrol wil als het aankomt op circulair bouwen. A-TRACT ARCHITECTURE en aannemer Mathieu Gijbels koesteren dezelfde ambitie.

  De nieuwe oefenhal ligt op een tien hectaren groot terrein op de vroegere mijnlocatie van Zwartberg, vlakbij de huidige brandweerschool van het PLOT en zal voornamelijk dienen voor de verschillende vormen van veiligheidsopleiding en -training aan de in totaal 4.325 Limburgse politie- en brandweermannen/vrouwen en ambulancepersoneel. Het nieuwe gebouw kadert in de verdere uitbouw van het PLOT, de Limburgse provinciale veiligheidsschool in Genk.

  Voortrekkersrol

  In juni 2017 werd A-TRACT ARCHITECTURE uit Hasselt aangesteld voor het ontwerp en eind 2018 bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Opglabbeek als aannemer. Belangrijk in die keuze was dat beide partijen mee zouden gaan in de wens van de provincie om de nieuwe oefenhal zo duurzaam als mogelijk te bouwen.

  Het project staat bol van de circulaire en duurzame elementen. Zo ging A-TRACT ARCHITECTURE voor de gevels van het gebouw naar eigen zeggen op zoek naar recuperatiemateriaal met een sexy uiterlijk, zonder dat het gebouw eruitziet als een verzameling gerecupereerde materialen.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel