Driehoekige wolkenkrabbers in Helsinki

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  De driehoekige torens met geavanceerde technologie van het Finse bureau Lahdelma & Mahlamäki Architects wonnen de wedstrijd voor de ontwikkeling van multifunctionele torens in de Pasila-wijk. Het is de nieuwe strategische wijk van de Finse hoofdstad Helsinki.

  Helsinki ondergaat een ambitieuze transformatie. Momenteel worden er drie hightech wijken gebouwd. Onder hen ook Pasila, wat al bekend stond voor zijn nationale conventies, overheidsinstellingen, corporate kantoren en krachtige clusters in finance, telecom, gezondheidstechnologie en de media. De driehoekige torens met geavanceerde technologie van het Finse bureau Ladhelma & Mahlamäki Architects worden de toekomstige totems van de wijk, gezien ze de wedstrijd voor de ontwikkeling van de wijk hebben gewonnen. En dat is een kleine revolutie.

  Het project, Trigoni genaamd omwille van zijn drie hoeken, telt negen torengebouwen die ten zuiden van de Pasilabrug zullen worden opgetrokken. De eerste fase van de ontwikkeling omvat de bouw van een toren van 180 meter en een van 150 meter. Ze worden aan de basis met elkaar verbonden door winkels en restaurants.

  Volgens de architecten laat het driehoekige plan toe de torens dicht bij elkaar te bouwen zonder dat ze elkaar het zicht of licht benemen. De inwoners zullen in gemeenschappelijke ruimtes in de hoogte kunnen genieten van onbelemmerd zicht op de stad. De twee torens, met respectievelijk 51 en 40 verdiepingen, worden door een nieuw openbaar plein en particuliere tuinen op het dak met elkaar verbonden. Een paviljoen in het centrum van dit nieuwe plein zal in hout, staal en glas worden gebouwd.          

  Intelligent systeem

  Binnenin krijgen alle gebouwen een intelligent systeem zodat de bewoners en werknemers er een digitaal platform kunnen gebruiken. Dit geeft toegang tot heel wat diensten, zoals het beheren van het licht, het boeken van een sauna of het plaatsen van bestellingen in de lokale winkels.

  Deze twee torens zullen zich in de Start-Up zone bevinden. Die vertegenwoordigt een bouwvergunning voor een volume van ongeveer 67.000 m2 op de grond, met winkels, kantoren en woningen. De waarde van Start-Up zal ongeveer € 500 miljoen bedragen. Maar het hele Trigoni-project zal tussen de 150.000 en 200.000 m2 op de grond tellen, met woningen, winkels en kantoren.

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel