Nieuw dienstencentrum voor Oostakker

Nieuw dienstencentrum voor Oostakker

evr-architecten is samen met callebaut architecten en sweco de winnaar van een architectuurwedstrijd voor het nieuwe dienstencentrum van Oostakker (BE).

Toelichting: evr-Architecten – Het gebouw krijgt twee gelijkwaardige voorgevels die het achterliggende publieke en gevarieerde programma verbeelden. Met dit zeer gevarieerde programma wil het nieuwe dienstencentrum gelezen worden als één herkenbaar geheel. De gevel is sterk verticaal geritmeerd en zet maximaal in op daglichttoetreding (als kwinkslag naar de neogotiek) en heeft een zeer open en communicatief karakter, met een sterke fysische en visuele relatie naar zijn directe omgeving.

Een centraal atrium integreert het monument en organiseert en zoneert alle gevraagde functies; het politiekantoor, het loket burgerzaken, de ontmoetingsruimtes van het OCMW, de bibliotheek, een cafetaria, de personeelsruimtes… Het atrium zorgt samen met een efficiënte circulatie voor een leesbaar en helder plan. Het programma wordt rond deze centrale zone geschakeld en ondergebracht in 3 grote delen, S, M en L, elk op een hoekpunt van het perceel. Zo krijgt elke deel zijn specifieke troeven en sfeer.

Projectgegevens:

  • Locatie: Oostakker, België
  • Opdrachtgever: OCMW Gent
  • Programma: dienstencentrum, bibliotheek, politiekantoor
  • Oppervlakte: 2.623 m2
  • Jaar: 2018
  • Ontwerp: evr-architecten
  • Medewerkers: Wart Thys, Sara Vandewalle, Mathieu Veroughstraete
  • Restauratie: Callebaut Architecten
  • Stabiliteit en techniek: Sweco

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel