UNStudio Tower lobby

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  In 2017 besloot Union Investment, de eigenaar van het multi-tenant gebouw aan de Amsterdamse Zuidas (NL), de lobby sterk te moderniseren.

  UNStudio, ook de architect van het gebouw zelf, won de ontwerpopdracht voor de ontvangsthal. Het ontwerp was zo uniek en complex dat UNStudio de technische expertise van INTOS vroeg bij het project wilde betrekken om het realiseerbaar te maken.

  Het project bestaat uit een grote kroonluchter (Chandelier), gefineerde driedimensionaal gevormde receptiebalie en zitelementen, Corian plantenbakken en Corian wand- en plafondpanelen in de liftlobbies.

  De kroonluchter wordt gedragen door een staalconstructie met daarachter een technische ruimte die toegang biedt voor onderhoud. Hiervoor werden constructieve berekeningen gemaakt. Aan de staalconstructie werden de Corian panelen bevestigd volgens een speciaal ontwikkeld montagesysteem. De platen waren zo zwaar dat er een hijskraan voor nodig was om ze op te hangen.

  De receptiebalie is gemaakt met donker gebeitst eiken fineer. De balie loopt driedimensionaal rond en vloeit geleidelijk de grond in. De rondingen werden zo gefineerd dat de nerven zo natuurlijk mogelijk in elkaar over lopen. Ook bij de andere geïntegreerde meubelen werd dit toegepast. Het lijnenspel in de parketvloer dat de bezoeker door de lobby leidt is gemaakt van ingefreesd Corian.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel