Roelevard Roeselare

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Roelevard vormt Stationsomgeving om tot stedelijk landschap

  Het project Roelevard zal de stationsomgeving van Roeselare (B) een volledig nieuw gezicht bezorgen, met afstraling op de hele regio. Het is een gedeeltelijke invulling van het masterplan dat werd uitgetekend door BUUR en Bas Smets. B2Ai maakte het ontwerp samen met het Noorse en internationaal gerenommeerde Snøhetta. Roelevard verbindt de groene zone aan de voorzijde van het station via de voetgangerstunnel met het nog onbebouwde terrein aan de achterkant van de sporen.

  De nieuwe gebouwen worden figuurlijk opgevat als de kliffen van een canyon, waartussen een glooiende groenruimte ontstaat. Het landschap gaat over in efficiënte bouwvolumes die naar boven toe versmallen via inlopende terrassen. In de sokkel komen kantoorruimtes, daarboven appartementen. De natuurlijke tinten van de gebouwen zullen een eenheid vormen met het groen.

  Voor het belangrijke aandeel aan groen in het project werd landschapsarchitect en botanist Erik Dewaele aangezocht. Roelevard is 2141m² groendak rijk en krijgt dankzij de talrijke boomsoorten een landschappelijke aanblik.

  Het programma omvat 81 flats, 469 m² winkelruimte, 202 m² horeca en 5.835 m² kantoorruimte in twee bouwblokken. In de kantoren zullen meer dan 400 mensen kunnen werken. Dankzij de combinatie van hoogkwalitatieve architectuur en de hedendaagse invulling van de groenomgeving heeft Roelevard alle kwaliteiten in zich om een internationaal referentieproject te worden als het over stedelijke landschappen gaat.

  De werken starten in principe in 2020 en zullen een drietal jaren duren.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel