Naturalis opgeleverd

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Naturalis is officieel opgeleverd in Leiden (NLD), na verbouwing en uitbreiding naar ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten.

  De 40 meter hoge glaskroongevel is samengesteld uit geprefabriceerde betonnen elementen die aan de binnenzijde afgewerkt zijn met eikenhout. Naturalis koos voor de toepassing van materialen die op natuurlijke wijze verouderen: natuursteen, beton, glas, staal en eikenhout. Zo is de buitenzijde van het hoofdgebouw gedeeltelijk afgewerkt in rood natuursteen.

  Gigantische tentoonstellingsruimten

  Voor het gigantische skelet van T.rex Trix en andere grote opgezette dieren zijn de tentoonstellingsruimte bijzonder ruim bemeten. Muren van 30 m lang, 300 mm dik en tot 14 m hoog, overspanningen tot 21 m.

  Nieuwbouw en renovatie

  Het nieuwe museumgebouw en het laboratoriumgebouw vormen nu een geheel met de kantoren, de collectiedepots (waar een groot deel van 42 miljoen objecten uit de collectie huizen) en een deel van de laboratoria. Deze laatste zijn gevestigd in de bestaande gebouwen, die zowel van binnen als buiten een update hebben gekregen.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel