Het concept van salons als podia

Het concept van salons als podia

UNStudio heeft de competitie gewonnen voor de uitbreiding van de Business School for the Creative Industries van University for the Creative Arts Epsom in Groot-Brittannië. Het ontwerp is geïnspireerd op het concept van Salons als podia voor conversaties en kennisdeling.

Het project is een samenwerking van UNStudio en John Robertson Architects als lokale designpartner, Grant Associates (landschapsarchitectuur), Atelier Ten (building services, milieutechniek, lichtontwerp) en AKT II (structuur en facade). Het consortium werd gekozen uit een shortlist waarop verder de Engelse bureaus Wilkinson Eyre, Haworth Tompkins, Hall McKnight en Tate Harmer stonden. Het ontwerp van UNStudio is erop gericht interactie en samenwerking te stimuleren en de hiërarchie tussen staf en studenten te laten vervagen.

‘Salons boden intellectuelen uit alle lagen van de bevolking interessante discussiemogelijkheden’, zegt UNStudio-oprichter Ben van Berkel. ‘Kunstenaars, wetenschappers, filosofen, politici; ze kwamen allemaal bijeen om te discussiëren over de zorgen van hun tijd en elkaar op ideeën te brengen. Het faciliteren van zo’n soort uitwisseling van ideeën vormt de kern van het ontwerp voor de nieuwe Business School.’

https://www.unstudio.com/en/page/11460/unstudio-wins-competition-for-business-school-for-the-creative

architecture 01 f2

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel