Chambre de Métiers et de l’Artisanat (CMA) in Lille (FR) gebouwd

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Chambre de Métiers et de l’Artisanat is gelegen aan de rand van de oude versterkingen van de stad Lille, gelegen in de nabijheid van de verkeersader die de stad en de voorstedelijke gebieden met elkaar verbindt.

  Het ontwerp, door KAAN Architecten ontwikkeld in samenwerking met Pranlas Descours  Architect & Associates (Parijs), is gebaseerd op de geschiedenis en de geografie van de plek en integreert duurzaamheid, landschap, architectuur en interieur.

  De monolithische uitstraling van het gebouw is het resultaat van het benadrukken van de horizontaliteit en de benadering van de plek op twee niveaus: het landschap en de omliggende wijk.

  Het multifunctionele gebouw heeft drie verdiepingen met een gevarieerd programma: een publieke begane grond, een eerste verdieping met onderwijs programma en een tweede verdieping met kantoren, gelegen rondom het auditorium in het hart van het gebouw. De verschillende gebieden worden van elkaar gescheiden door middel van twee onafhankelijke ingangen, een onderscheid in programma onderdelen en een helder circulatie systeem. Dit resulteert in een solide en tegelijkertijd gecompartimenteerd gebouw.

  Het auditorium kan op verschillende manieren gebruikt worden, evenals de statige lobby. Moderne en robuuste materialen worden gebruikt, terwijl de ruimtes met aandacht voor de menselijke maat zijn ontworpen. Dankzij eenvoudige en natuurlijke routes en de toepassing van transparantie en groene patio’s worden bezoekers op heldere en overzichtelijke wijze door het gebouw geleid.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel