The Bauhaus Museum Dessau is open!

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  In het kader van 100 jaar Bauhaus ontwierp het Spaanse addenda architects een volledig nieuw museum. Als een ‘Huis in een huis’ zijn de expositiezalen in het transparante gebouw opgehangen.

  Eind 2015 won het jonge Spaanse bureau addenda architects de internationale competitie voor het nieuwe Bauhaus Museum Dessau. Kenmerkend aan het plan is het ingetogen, maar overtuigende ontwerp. Met de opening van het nieuwe museum vormt het hoogtepunt van de festiviteiten in Dessau (Duitsland) rondom 100 jaar Bauhaus.

  Glazen doos in het park

  Het Bauhaus Museum Dessau ligt in het Stadtpark van Dessau, het hart van de stad. Met een lengte van 105 meter en een breedte van 25 meter vormt het gebouw een langwerpige doos in het park.

  Afhankelijk van het licht ontstaat een spel van reflectie en doorzichten in de glazen gevel. Daarmee gaat het gebouw een relatie aan met zowel de stedelijke omgeving aan de ene zijde als de parkomgeving aan de andere zijde.

  Black Box

  De Black Box op de eerste verdieping vormt de kern van het museum. Deze rust slechts op twee kernen, waardoor deze vijf meter boven de hoofden van de bezoekers lijkt te zweven. In deze kubus zijn alle museumzalen gerealiseerd.

  Op de begane grond bevindt zich een flexibele ruimte met onder andere de lobby, kaartverkoop, museumwinkel en een café. Ook is hier een ruimte van 600 vierkante meter gereserveerd voor wisselende exposities.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel