Genua heeft zijn brug terug 

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Genua heeft weer een brug over de rivier Polcevera. De oude brug stortte 14 augustus 2018 in. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven.

  De vermaarde architect Renzo Piano, onder meer bekend van het Centre Pompidou, maakte het ontwerp van de nieuwe brug.

  De snelwegbrug verbindt het westelijke en het oostelijke deel van de Italiaanse havenstad met elkaar. Burgemeester Marco Bucci zei verheugd te zijn. “Vandaag vieren we de hereniging van de stad”, zei hij. De nieuwe brug is 1.067 meter lang. Er is 17.500 ton staal in verwerkt. De operatie werd begroet door het geluid van sirenes van de scheepswerf en schepen die voor anker lagen. Ook enkele bedrijven lieten hun sirenes loeien.

  Nadat het laatste deel van het dek is aangebracht, moeten de rijwegen nog worden geasfalteerd en moeten onder andere de verlichting en verkeersregelsystemen worden geïnstalleerd. De bouwwerkzaamheden aan het viaduct zijn ondanks de coronacrisis dag en nacht doorgegaan.

  De Morandibrug stortte in tijdens hevige regenval op 14 augustus 2018, waarbij tientallen auto’s en enkele vrachtwagens op de onderliggende spoorwegen terechtkwamen en 43 mensen om het leven kwamen.

  Premier Giuseppe Conte zei in januari dat de brug instortte door “ernstige en onvergeeflijke nalatigheid”. Eerder zei de premier dat de exploitant van de brug, Autostrade per l’Italia, verantwoordelijk was voor de ramp. De onderneming ontkent fouten te hebben gemaakt. De uitbater stelde wel een half miljard euro beschikbaar voor de afwikkeling van de ramp.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel