Organische vormen met ‘houtlook’-gevel in BaseCamp

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Architect: Lars Gitz Architects

  Basecamp Lyngby, een sociaal interactief complex in Denemarken, is in gebruik genomen door de eerste bewoners. Het zal functioneren als een duurzame leefgemeenschap voor 900 studenten, PhD's en senioren.

  De locatie ligt midden in de prachtige natuur, vlakbij het Lyngbymeer dat de mogelijkheid biedt om op korte afstand te wandelen, te zeilen of te kajakken. De initiatiefnemers willen, door het project toegankelijk te maken voor het publiek, er de lokale gemeenschap bij betrekken.

  Organische vormen en ‘houtlook’-gevels

  BaseCamp is ontworpen door het Deense bureau Lars Gitz Architects en bestaat uit 639 studio’s voor jongeren, 48 studio’s voor senioren, 99 bedrijfsappartmenten en een rond gemeenschapshuis in het midden.

  De architecten vonden in de natuur hun belangrijkste inspiratiebron. De organische vormen laten het gebouw perfect integreren in de omliggende natuur.

  Jon Clausen, architect en partner bij Lars Gitz Architects verklaart: “We wilden een gebouw ontwikkelen dat verweven zou zijn op de natuur. Daarom zijn de vormen geïnspireerd op de natuur. De constructie is daarom niet recht of symmetrisch, maar organisch en gedraaid – net als de natuur”.

  Het architectonische concept gaat over het creëren van ruimtes die onbelemmerd in elkaar overlopen en intrigerende ervaringen bieden in de gehele compositie, zowel vanuit de verschillende binnentuinen als vanuit het buitenlandschap. Onverwachte en verrassende elementen en uitzichten worden vloeiend toegevoegd om de architectuur van poëzie en spiritualiteit te voorzien. Het complex verhoogt geleidelijk in het zuidoosten, waar het een prachtig uitzicht over Lyngby en The Lyngby Lake onthult en de sculpturale compositie zich ontvouwt.

  De gevelmaterialen passen mooi in de natuurlijke groene omgeving en de tintverschillen van de planken geven een verticale lijnvorming die de organische vorm en de verwijzing naar de bomen versterken. Voor deze gevelbekleding werd Rockpanel gekozen, een duurzame oplossing met steenwol als basismateriaal. Deze planken hebben ook een behoorlijk lange levensduur (minimaal 50 jaar).

  Meer info:

  base camp f

  Copyright foto: ROCKWOOL A/S / Rockpanel

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel