Houston Botanic Garden

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Een golfbaan op een eiland in de delta van Houston is door West 8 getransformeerd tot de eerste botanische tuin van de Texaanse hoofdstad. 

  In het weekend van 18 september opende de eerste fase van wat in totaal een 54 hectare groot openluchtmuseum voor bomen en planten wordt. Het eiland, samen met een stuk grond aan de overkant van de rivier ‘Sims Bayou’, is omgetoverd tot een groene oase waarin het ontdekken en ervaren van de schoonheid en eigenschappen van bomen, planten en bloemen centraal staat. De tuin toont een verzameling tropische, subtropische en droogte-resistente planten van over de hele wereld die gezamenlijk een afspiegeling vormen van de biodiversiteit van Texas.

  De opgave was niet alleen om een iconisch ontwerp met thematische tuinen te maken, maar ook de bodem en het waterbeheer zodanig te bewerken dat de ondergrond geschikt werd voor het aanplanten van een botanische collectie. Het Masterplan van West 8 maakt gebruik van de mogelijkheden die het terrein door haar unieke ligging aan de rivier biedt, en versterkt haar bestaande natuurlijke kwaliteiten. Dat resulteerde in een ​​robuuste, goed gestructureerde ondergrond waarop ​​een uitbundige dwarsdoorsnede van planten en bomen kan groeien.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel