Twee zwevende huizen van Do Ho Suh

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Kunstenaar:  Do Ho Suh

  Het werk Home within Home van kunstenaar Do Ho Suh heeft een bijzondere bestemming gevonden. De twee doorzichtige huizen van polyester en staal hangen nu in een hal van Incheon International Airport in Seoul.

  De titel van het kunstwerk lijkt op die van een van de beroemdste werken van Do Ho Suh. Home Within Home Within Home Within Home Within Home uit 2013 bestaat uit replica’s van alle woonkamers van de huizen waar de kunstenaar heeft gewoond. Van zijn eerste huis in Zuid-Korea tot zijn toenmalige appartement in Rhode Island.

  Herinneringen

  Dit huidige werk bestaat uit twee huizen in Koreaanse stijl die boven elkaar zweven in het atrium van het vliegveld. Een perfect passende plek, want op een vliegveld heeft men immers altijd herinneringen aan thuis. Of je bent er net weg of je bent juist onderweg naar huis. Ook kan het zijn dat je op weg bent naar een plek waar je ooit hebt gewoond.

  Het zijn dit soort herinneringen die Do Ho Suh verwerkt tot kunst. Hij maakt de huis zo precies mogelijk na, maar door ze van gaas te maken blijft de vorm toch vaag. Precies zoals onze gedachten werken: vol detail, maar nooit 100% accuraat. Do Hu Suh wordt internationaal vertegenwoordigd door Lehmann Maupin. Op de website van deze galerie kun je meer werk van de kunstenaar bekijken en zelfs kleinere werken kopen via de webshop.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel