banner

'Geweven wolk' voor binnenplaats MoMA PS1

Het Mexicaanse escobedo solíz studio gaat dit jaar de zomerinstallatie voor MoMA PS1 in New York ontwerpen.

Op de binnenplaats van de kunstgalerie wordt een web van kleurrijke touwen gespannen. Onder deze ‘geweven wolk’ wordt met behulp van grond en water een nieuwe topografie geschapen.

De architecten omschrijven de installatie Weaving The Cloud als ‘een object noch een sculptuur, maar een serie van simpele doch krachtige acties die nieuwe en verschillende atmosferen creëren’. Om dit te bereiken, wordt gevarieerd met de dichtheid van de weefstructuur. Op die manier kunnen de bezoekers een plek uitzoeken waar de kleur of mate van schaduw hun het meest aanstaat.

De touwen worden bevestigd in de gaten van de muren rond de binnenplaats, die zijn achtergebleven bij het storten van het beton. Doordat het touw door deze manier van ophangen geen schade oploopt, kan het na afloop van het komende zomerprogramma van MoMA PS1 worden hergebruikt. In het niet-overdekte deel van de binnenplaats wordt een verkoelend bassin geplaatst.

MoMA PS1 nodigt ieder jaar jonge architecten uit om een tijdelijke installatie te ontwerpen voor diens Summer Warm Up Music Series. De installatie moet voorzien in schaduw, zitplaatsen en water. Andere aspecten waarmee de ontwerpers rekening moeten houden, zijn onder andere duurzaamheid en recyclebaarheid. In 2010 ontwierp SO-IL de installatie.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Alsembergsesteenweg 842
BE - 1180 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties : Bea Buyse

+32 (0)477 77 93 68

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2018 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Alsembergsesteenweg 842, BE - 1180 Brussel