The Hills van West 8 geopend

 • The-Hills-NY-01
 • The-Hills-NY-02
 • The-Hills-NY-03

  Het park The Hills op Governors Island bij New York is geopend voor publiek.

  Het heuvelachtige park is, net als de eerdere fase van het trasformatieplan, ontworpen door West 8 urban design & landscape architecture.

  Het park bestaat uit vier kunstmatige heuvels van 7,6 tot ruim 21 meter hoog. Ze vormen – letterlijk en figuurlijk – een hoogtepunt in de transformatie van het eiland, een voormalige militaire basis in de Upper New York Bay, naar een groene verblijfsplek voor New Yorkers en toeristen.

  Vier heuvels

  De Grassy Hill is een acht meter hoge heuvel met grasbegroeide hellingen, die uitzicht biedt over het landschap van Governors Island en op de contouren van Manhattan. De elf meter hoge Slide Hill biedt plek aan vier glijbanen, waaronder de langste van New York.

  Discovery Hill is eveneens zo’n elf meter hoog en is de locatie voor het locatiespecifieke kunstwerk Cabin van Rachel Whiteread. De Britse kunstenares en Turner Prize-winnares maakte een betonnen ‘afgietsel’ van een hut in typerende New Englands-stijl. Cabin doet denken aan de hut bij Walden Pond, waarin Henry David Thoreau jarenlang verbleef en werkte.

  Met meer dan 21 meter is Outlook Hill de hoogste heuvel van het eiland. Naast voor iedereen begaanbare paden biedt de heuvel de Scramble, bestaande uit hergebruikte granieten blokken van een zeewering. Vanzelfsprekend heeft de bezoeker vanaf deze heuvel de mooiste uitzichten op de haven en de skylines van Manhattan, Brooklyn en Jersey City.

  Constructie

  The Hills zijn gemaakt van gerecycled sloopafval, vulmateriaal en lichtgewicht puimsteen. De constructies zijn gestabiliseerd met geotechnische wapening en bedekt met struiken, bomen en grasvelden. De heuvels bieden niet alleen markante vergezichten en een aangename omgeving voor spel en ontspanning, zo meldt West 8, maar maken het eiland ook klimaatbestendiger.

  Op het nieuwe heuvellandschap zijn meer dan 860 bomen en 41.000 struiken geplant in een nieuwe, hoogwaardige bovengrond. De beplanting heeft West 8 ontworpen volgens de micro-klimaten: de verschillende gradaties van hellingen, de blootstelling aan de zon, de zoute lucht en de heersende wind.

  De golvende vormgeving van het park is versterkt door de gladde, gebogen randen, die de gazons scheiden van de door het park slingerende paden. Vanaf de heuveltoppen zijn de gazons zichtbaar als ‘bloembladen’, afgebakend door de witte betonlijnen. Deze omranding, die af en toe omhoog beweegt tot zitelement, is voorzien van decoratie die verwijst naar het zeeleven rond het eiland.

  Transformatie

  In het transfomatieproces van Governors Island opende in 2014 de eerste fase, die zo’n twaalf hectare besloeg. Het eiland werd in 2005 opengesteld voor publiek en ondergaat sinds 2007 een transformatie volgens het winnende plan van West 8. Met de opening van The Hills kan het publiek weer over de gehele promenade van het eiland wandelen of fietsen.

  • Aangemaakt op .

  Adres

  Alsembergsesteenweg 842
  1180 Ukkel (BE)
  Belgium

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters,

  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties : Bea Buyse

  +32 (0)477 77 93 68

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social

  facebook

  pinterest

  Vincent de Puydt


  MediaXel bvba - © 2018