Wintertuinwoningen Nieuw Zuid

Kempe Thill

In het zuidwesten van het historisch centrum van de stad Antwerpen, in het nieuw stedelijk gebied, wordt de komende decennia de nieuw stadswijk Nieuw Zuid gerealiseerd.

Als een van de eerste implementaties realiseerde Atelier Kempe Thill 32 wintertuin-appartementen met commerciële ruimtes op de begane grond. Onder het gebouw is een tweelaags parkeergarage voorzien. Op de bovenste bouwlaag bevinden zich luxe penthouse woningen met riante dakterrassen en uitzicht op de Schelde.

Wintertuinen

Het gebouw is omlopend voorzien van wintertuinen, welke een thermische en akoestische buffer vormen en tegelijkertijd een uitbreiding zijn van het woonoppervlak van de woningen. De wintertuinen zijn door middel van grote schuifpuien afsluitbaar en zijn hierdoor in alle seizoenen te gebruiken.

Gevel

De gevel is opgebouwd uit dragende prefab betonnen gevelelementen, welke het gebouw haar rigide uitstraling geven en samen met de schuifpuien de 2e huid van het gebouw vormen. Binnen zijn de wintertuinen rondom voorzien van een houten bekleding, welk een contrast aangaat met de prefab betonen gevelstructuur. De appartementen zijn gerealiseerd volgens de passiefhuis-standaard met een maximale warmtevraag van 15 kWh/m2a. Het gebouw is aangesloten op een warmtecentrale, welke de energie opwekt voor het hele projectgebied.

  • Aangemaakt op .

Adres

Alsembergsesteenweg 842
1180 Ukkel (BE)
Belgium

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters,

+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties : Bea Buyse

+32 (0)477 77 93 68

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social

facebook

pinterest

Vincent de Puydt


MediaXel bvba - © 2018