Lane 189 Shanghai – UNStudio

 • Lane-189-Shanghai--

  Lane-189-Shanghai--

 • Lane-189-Shanghai--

  Lane-189-Shanghai--

 • Lane-189-Shanghai--

  Lane-189-Shanghai--

 • Lane-189-Shanghai--

  Lane-189-Shanghai--

  Met een opvallende afwisseling van open en gesloten, zeshoekige gevelelementen is Lane 189 door UNStudio een bijzondere verschijning in het Putuo district in Shanghai.

  Het gebouw is een ‘lifestyle desitnation’ voor young professionals, waarin een divers programma als verticale stad rond een vide is gestapeld.

  In het ontwerp door UNStudio zijn retail, horeca, en werkruimten gecombineerd. De vide wordt gekenmerkt door een stapeling plateaus die middels diverse programma’s worden geactiveerd en zo het straatleven verticaal trachten voort te zetten. De winkelruimtes hebben een open structuur en worden afgewisseld met kleine kiosks om bezoekers uit te nodigen de verschillende lagen te ontdekken.

  Gevel

  De opvallende gevel is gebaseerd op een patroon van zeshoekige, gelaagde gevelelementen die op verschillende manieren zijn ingevuld. Door de afwisseling van open en gesloten delen ontstaat diepte in de gevel en worden verschillende perspectieven gecreëerd. Ook is in kleur en schaal gevarieerd waarmee de gevel reageert op de achterliggende programma’s, en zo een actieve laag wordt van het gebouw. Op twee plekken verbinden grote openingen de stad met het interieur.

  Interieur

  In het gebouw zorgt de centrale vide voor de circulatie en oriëntatie. Een blik omhoog biedt zicht op de afgeronde pleintjes en het kunstwerk in het daklicht. “Het concept voor Lane 189 is gebaseerd op een directe reactie op het stedelijke Shanghai van vandaag en de mooie fragmentatie van indrukken die je hier ervaart. We wilden dit implementeren in het gebouw door een stedelijk interieur te maken met het gevoel van een verticaal plein”, aldus Ben van Berkel, oprichter van UNStudio.

  • Created on .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Alsembergsesteenweg 842
  BE - 1180 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties : Bea Buyse

  +32 (0)477 77 93 68

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2018 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Alsembergsesteenweg 842, BE - 1180 Brussel