MVRDV ontwerpt laatste fase Weenapoint Rotterdam

 • Weenapoint-Rotterdam-

  Weenapoint-Rotterdam-

 • Weenapoint-Rotterdam-

  Weenapoint-Rotterdam-

 • Weenapoint-Rotterdam-

  Weenapoint-Rotterdam-

  Maarsen Groep heeft MVRDV geselecteerd voor het ontwerp van een gemengd kantoor-, woon- en commercieel programma in het voormalige Weenapoint-complex in Rotterdam Central District.

  Het programma zal 17.000 m2 kantoorruimte en 200 tot 300 woningen bevatten. Het project moet medio 2022 klaar zijn. Het ontwerp voorziet in hoogwaardige kantoorruimte langs het Kruisplein met een transparante plint met winkels en horeca die gekarakteriseerd wordt door grote omlijste glaspartijen. Daarboven vormen twee torens hoogteaccenten die de stadsentree begeleiden.

  Monique Maarsen noemt het MVRDV-ontwerp stoer en helder. ‘Het feit dat de verschillende functies binnen het plan een eigen en herkenbare identiteit hebben zien wij als een grote kwaliteit. Dit ontwerp vormt het sluitstuk dat samen met First en Premier Suites & Offices de transformatie van Weenapoint compleet maakt.’

  De afgelopen jaren is het Weenapoint complex in fases getransformeerd. Met de realisatie van de nieuwe hoofdkantoren van Nauta Dutilh en Robeco in First Rotterdam is in 2016 de eerste fase van de transformatie voltooid. De herontwikkeling van Weena 750 tot Premier Suites & Offices, de herinrichting van de binnentuin en de renovatie van het monumentale Koepelgebouw zijn aansluitend in 2017 opgeleverd.

  In de derde fase zal het bestaande gebouw aan het Kruisplein worden gesloopt ten behoeve van het plan van MVRDV, dat 50.000 m2 aan hoogwaardig stedelijk programma bevat. De locatie ligt pal tegenover het nieuwe Rotterdam Centraal Station en vormt een belangrijke schakel in de ontwikkeling van het Rotterdam Central District (RCD) tot een gebied met internationale allure.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Alsembergsesteenweg 842
  BE - 1180 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties : Bea Buyse

  +32 (0)477 77 93 68

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2018 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Alsembergsesteenweg 842, BE - 1180 Brussel