BINST Architects en Snøhetta maken ontwerp renovatie Muntcentrum Brussel

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Het Noorse architectenbureau Snøhetta en het Belgische architectenbureau Binst zijn door een jury gekozen om samen het Muntcentrum in hartje Brussel te hertekenen en om te bouwen tot een gemengd woon-, kantoor- en hotelcomplex. Tegen 2024 moet het gerenoveerde Muntcentrum af zijn.

  Investeringsfirma Whitewood kocht de kolos in het hartje van de stad Brussel, gelegen tussen het Muntplein en de voetgangerszone, in januari 2019 van eigenaars bpost en Brussel-stad. In september 2019 schreven Whitewood, Immobel, DW Partner en de Brusselse bouwmeester een internationale architectuurwedstrijd uit.

  Momenteel huist het administratief centrum van de stad Brussel nog in het gebouw boven winkelcentrum The Mint. De jury selecteerde na een eerste ronde vijf architectuurteams uit meer dan 50 inzendingen. Het winnende ontwerp was uiteindelijk dat van de architecten van het Noorse Snøhetta en het Belgische Binst.

  Zij onderscheiden zich volgens de jury door respect voor de architecturale waarde van het bestaande gebouw en de integratie in de stedelijke context. In de uitvoering worden ze nog bijgestaan door de Brusselse architectenbureaus DDS en ADE. De opdracht van de architectuurwedstrijd was om het 62.000 vierkante meter grote gebouw een architecturale invulling te geven die aansluit bij de centrale ligging van het Muntcentrum door het te laten communiceren met zijn directe omgeving. Na transformatie zal het gebouw een gemengd woon-, kantoor- en hotelcomplex zijn.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel