De grootste ONE-crèche van België

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Het nieuwe kinderdagverblijf gelegen in de Tuinen van Fontenay-sous-Bois, biedt plaats aan 160 kinderen. Dit volledig passief gebouw werd voor een bedrag van 9,9 miljoen euro door de gemeente Etterbeek betaald. Concreet wil zij hiermee een antwoord bieden op de gevolgen van de demografische bloei van de hoofdstad. Het project is van Architecten B612 en de stabiliteitsstudie van Ney & Partners. Daarmee wordt Aimé Dupont de grootste ONE-crèche van België.

  Open ruimtes en kwaliteitsvolle voorzieningen

  Het gebouw zal gemakkelijk bereikbaar zijn met de fiets, maar ook met de wagen dankzij een kleine rotonde die werd aangelegd voor de ingang. Zodra we door de deuren naar binnen wandelen, komen we in een grote vierkante ruimte terecht die georganiseerd is rond een lichtkoepel waaronder een grote trap geïntegreerd is. Als kers op de taart werd een deel van die trap ook omgebouwd tot een glijbaan.

  Het nieuwe gebouw telt maar liefst 3.600 vierkante meter. Op termijn zal de crèche plaats bieden aan 160 kinderen die verdeeld zullen worden over 12 afdelingen. Elk van die afdelingen is voorzien van een slaapzaal, een verschoonruimte, een keukentje en een ruimte waar de spulletjes van de kinderen opgeborgen worden. Op de benedenverdieping vinden we ook twee ruimte psychomotoriekzalen en kantoren (secretariaat, directie, verpleegster en sociaal assistenten). Op verdieping -1 vinden we de keukens, de technische ruimten en de wasserij. Op de verdiepingen kijken de ruimten met veel lichtinval uit op de Fontenaytuinen en elke afdeling zal ook toegang hebben op een mooi, beveiligd terras.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel