Modulaire mantelzorgwoning 

Modulaire mantelzorgwoning 

Belgische ontwerper Axel Enthoven en Hahbo lanceren nieuwe zorgwoning voor actieve én minder mobiele senioren

Met haar nieuwste woonmodule CANGO ontwierp de modulaire houtbouwer Hahbo, in samenwerking met Belgische ontwerper Axel Enthoven, een stijlvolle thuis voor elke zorgbehoevende. De mantelzorgwoning biedt op korte termijn een oplossing voor ouderen die waardig ouder willen worden met familie of vrienden om zich heen. Het ontwerp is strak en modern aan de buitenkant en het interieur is zo ingenieus dat volledig zelfstandig leven mogelijk blijft, ook voor mensen die daar vandaag of in de toekomst moeite mee hebben of krijgen.

Goed voor mekaar zorgen, is crucialer dan ooit. Met dat idee in het achterhoofd ontwierp Hahbo haar nieuwste woonmodule. CANGO is een moduleerbare woning die op korte termijn kan worden ontworpen en geproduceerd én in één dag kan worden geplaatst. Het neutrale ontwerp laat de woonst perfect in elke omgeving blenden. De combinatie van hout, staal en glas zorgt voor een strakke en moderne constructie die luxe en duurzaamheid uitstraalt. Met bewoonbare oppervlaktes vanaf 40 m2 is CANGO geschikt voor één of meerdere personen. Het is mogelijk om er nog een terras aan toe te voegen. De woning is gezellig en hedendaags ingericht en beschikt ook over alle essentiële hulpmiddelen voor zorgbehoevenden. Ze is ook uit te rusten met alle vormen van domotica die elke kopzorg wegnemen bij zowel de inwoner als zijn of haar omgeving.

De woonmodules worden met kwalitatieve, onderhoudsvriendelijke materialen vervaardigd die worden omgevormd tot een knappe woning, die er niet alleen goed uitziet, maar ook op gebruiksgemak focust. Een zeer goede isolatie maakt de woonst ook energiezuinig. Privacy blijft door de losstaande woonst gegarandeerd, zowel voor de bewoner als de mantelzorger. Duurzaamheid staat ook voorop, CANGO sluit aan bij de Cradle to Cradle tendens. Dankzij haar circulair ontwerp is ook een herbestemming tot bijvoorbeeld een thuiskantoor, privépraktijk of tienerpaviljoen perfect mogelijk.

Volledig afgestemd op de wensen van de bewoner

“CANGO is de eerste woonmodule waar al van bij het ontwerp de zorgbehoevende centraal staat”, zegt Benoît Somers, directeur bij Hahbo. “Alles is zo ontworpen dat de bewoner een comfortabel leven kan leiden en tegelijk kan genieten van de warme band en de veiligheid die familie biedt, maar met respect voor ieders vrijheid en privacy. Een CANGO-woning kan volledig naar de wensen van de bewoner worden ingedeeld en gemoduleerd zodat alle comfort voorhanden is. Ze kan perfect bewoond worden door een persoon die nog probleemloos zelfstandig kan leven, maar is voorbereid op het moment dat er hier en daar een steuntje nodig is.”

“De CANGO-visie is eigenlijk heel eenvoudig: we willen een aangename verblijfplek creëren die niet stigmatiserend werkt. Eigenwaarde voor de 65-plusser heeft te maken met het bieden van oplossingen die vooruitziend zijn én niet meteen zichtbaar zijn”, voegt ontwerper Axel Enthoven toe. “We hebben tal van kleine oplossingen gevonden die wel erg veel toegevoegde waarde bieden op het gebied van comfort en de hele evolutie van het ouder worden.”

De woningen zijn volledig drempelloos en rolstoel- en rollatortoegankelijk. Er loopt een leuning over de volledige kastenwand. De inloopdouche heeft geen opstapje, maar wel een steun en biedt ruimte aan een verzorger. Het badkamermeubel is zowel op zit-, als stahoogte. De vloerbekleding is schokdempend én voorzien van een anti-sliplaag. Met een lichtstrip is oriënteren ook in het donker eenvoudig. CANGO is uitgerust met de modernste technieken, zowel van ventilatie, verwarming als koeling en is onderhoudsarm. Specifiek op de noden van de bewoner inspelend, kunnen alle zorgfuncties (aanwezigheidssensoren, noodknop…) of zelfs lichttherapie geïnstalleerd worden.

Combinatie van comfort, vrijheid en veiligheid

“CANGO is een perfecte combinatie van comfort, vrijheid en veiligheid”, zegt Axel Enthoven. “Het interieur is zo opgebouwd dat het in alles een moderne woning lijkt, wat een enorm gevoel van zelfstandigheid stimuleert bij de bewoner. Toch is er alles wat nodig is om ook zorgbehoevenden het leven te bieden dat ze verdienen met hun geliefden in de directe omgeving. Bovendien heeft de CANGO- woning een tijdloze en neutrale stijl zodat het bij elke bestaande woning past.”

CANGO is niet alleen een comfortabele en aangename manier om aan mantelzorg te doen, het is ook een oplossing op relatief korte termijn, vermits een unit al in tien weken tijd gebouwd kan worden en in één dag kan worden geïnstalleerd. De CANGO-woningen zijn CASCO of sleutel op de deur inclusief meubelen verkrijgbaar. De startprijs bedraagt ongeveer 60.000 euro.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel