AstraZeneca en Therabel-locatie wordt nieuwe woonbuurt in Ukkel (B)

AstraZeneca en Therabel-locatie wordt nieuwe woonbuurt in Ukkel (B)

De oude AstraZeneca en Therabel-site in de Egide Van Ophemstraat in Ukkel zal eerst dienstdoen als vaccinatiecentrum en erna omgevormd worden tot een nieuwe groene woonwijk. 

De kantoorsites in de Calevoet-wijk zullen plaats moeten maken voor 250 appartementen en penthouses, die omringd zullen worden door bomen en parktuinen.

Het woonproject is een plan van projectontwikkelaars CORES Development, LIFE en MIIX en zal ontworpen worden door POLO Architects en Bogdan & Van Broeck. De bedoeling is om van de verouderde kantoorsite in het centrum van Ukkel een woongebied te maken.

Kleinere gebouwen die aangelegd zijn in een dambordpatroon en genoeg ruimte voor biodiversiteit moeten van de site een “groene link” met het achterliggende bos maken. “Door het zorgvuldig inplanten van de gebouwen in de bestaande én nieuwe groenzones, wordt het achterliggende bos letterlijk doorgetrokken in de ontwikkeling”, zegt Kevin Mervielde, development manager van MIIX.

Komende maanden vaccinatiecentrum

Het project werd deze week aan de buurtbewoners voorgesteld via een digitaal infomoment, iets wat door Ukkels schepen van Wonen Jonathan Biermann (MR) werd toegejuicht. “We hechten veel belang aan open communicatie en willen de buren correct informeren door hen het ontwerp persoonlijk te presenteren. Daarnaast is dit ook een moment waarbij we openstaan voor input en suggesties van de buurt die de meerwaarde van het project nog verder kunnen aansterken”, aldus Toon Haverals die CEO is van projectontwikkelaar LIFE.

Op dit moment worden de gebouwen gebruikt door een aantal vzw’s en creatieve bedrijven, en zal ook het Ukkelse vaccinatiecentrum zich hier de komende maanden vestigen. De ontwikkelaars hopen de aanvraag voor de omgevingsvergunning in het tweede kwartaal van 2021 te kunnen indienen en als alles goed gaat in 2022 te kunnen starten met de werken.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel