Kleurrijke brouwerij

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  De nieuwe brouwerij van Brussels Beer Project wordt ontworpen door Office KGDVS, het architectenbureau van Kersten Geers en David Van Severen. 

  Brussels Beer Project maakte bekend dat het een tweede brouwerij zou openen aan het Anderlechtse Biestebroekdok, langs het Kanaal. De brouwerij die ze vijf jaar geleden opstarten in de Dansaertstraat bleek al snel te klein, waardoor voor de productie moest worden uitgeweken naar Limburg.

  ‘Onze populaire bieren zullen van Limburg naar Anderlecht verhuizen. Met de kwaliteit was niets mis, maar als brouwer is het leuker om alles zelf in handen te hebben. Als de nieuwe brouwerij er is, kunnen we alles zelf doen. De brouwerij zal zich nog meer toespitsen op experimenteren’, klonk het bij de aankondiging.

  Kleurrijk

  Voor het ontwerp werd een architectuurwedstrijd uitgeschreven, die werd gewonnen door het Brusselse architectenbureau Office KGDVS. Kersten Geers en David Van Severen ontwierpen een kleurrijk gebouw (een knipoog naar de al even kleurrijke etiketten van de bieren) dat door grote glaspartijen toont wat er binnenin gebeurt.

  De architecten kozen ervoor om de productieve activiteit niet te verstoppen, maar om die net zichtbaar te maken. Zo zijn er grote ramen in het gebouw die een blik geven op grote tanks, ook het café is verbonden met de brouwzaal.

  De bouw van een brouwerij midden in de stad past in het Brusselse beleid om industriële activiteiten een plaats te geven in het stedelijk weefsel, of om ze niet weg te duwen naar de stadsrand. Zo komt er aan de andere kant van het Biestebroekdok een woonproject met plaats voor productieve activiteiten. En ook Brasserie de la Senne bouwt een nieuwe fabriek, op de site van Thurn & Taxis.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel