Potato Head Studios opgeleverd

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Het unieke OMA-ontworpen creatieve centrum is een nieuw soort culturele instelling voor Bali.

  Ontworpen als een multidimensionale ervaring die de gastvrijheid overstijgt, is dit een plek waar muziek, kunst, design, eten, wellness en duurzaamheid samenkomen en een nieuw soort holistische ervaring bieden voor zowel de lokale gemeenschap als de gasten.

  “Bij Desa Potato Head proberen we de industrie niet te veranderen, we willen er een geheel nieuw model voor creëren. Als we mensen samenbrengen voor goede momenten en ze onverwachte verrassingen bieden, zal het hun geest op een nieuwe manier openstellen”, zegt Ronald Akili, oprichter van Potato Head.

  De Desa (‘desa’ betekent ‘dorp’ in het Indonesisch) omvat Al Katamama en de Beach Club van het merk. Het laatste element van Akili’s tien jaar durende project is het Creative Centre, ontworpen in samenwerking met het door Rem Koolhaas opgerichte OMA en geleid door Managing Partner – Architect David Gianotten.

  Het Creative Centre omvat 168 kamers – Potato Head Studios – evenals een restaurant van boerderij tot tafel, talrijke bars, een multifunctionele galerij, een milieuvriendelijke kinderclub, verschillende activeringszones op het dak, een amfitheater, een zwembad aan het strand met dagbedden, een muziekopnamestudio, een permanent onderkomen voor het Wild Life Archive voor dansmuziek, en naast het centrum een high-fidelity, ondergronds discotheek, ontworpen in samenwerking met DJ Harvey.

  “De essentie van Bali ligt in de interactie tussen verschillende culturen. Ons ontwerp voor het Creative Centre is gericht op zowel gasten als de gemeenschap en moedigt de uitwisseling tussen verschillende soorten gebruikers aan en daagt de typische Balinese resorttypologie uit die exclusiviteit benadrukt”, zegt OMA’s David Gianotten.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel