Roskilde Festival Højskole

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Roskilde Festival Højskole (High School) heeft als doel de idealen en waarden van het wereldberoemde Roskilde Festival te bevorderen door middel van cursussen in muziek, media, leiderschap, politiek, kunst, architectuur en design. 

  Deze idealen en waarden worden sterk beïnvloed door de vrijwilligers-ethiek, de humanistische focus en de creatieve kracht die dit evenement en de gemeenschap van het Roskilde Muziekfestival kenmerken.

  Het Roskilde Muziekfestival verandert dit kleine stadje aan de rand van Kopenhagen elk jaar tijdelijk in de vierde grootste stad van Denemarken. De school is een voorbeeld van het Deense systeem van volkshogescholen, die ‘informeel volwassenenonderwijs’ aanbieden vanuit de lifelong-learning gedachte. Dit systeem is gebaseerd op de ideeën van de 19de-eeuwse Deense intellectueel N.F.S. Grundtvig, die van mening was dat scholen leerlingen moeten opleiden tot actieve deelnemers aan de samenleving. De cursussen op het Roskilde Festival Højskole duren tussen 4 en 10 maanden, waarbij studenten en docenten op de school wonen om totale betrokkenheid bij hun opleiding te bereiken.

  Architects: COBE, DK en MVRDV, NL

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel