Een vrouwenhuis in Marokko

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  La Maison des Femmes is ontworpen en gerealiseerd door een zeer toegewijd team van studenten (architecten, interieur- en landschapsarchitecten, kunstenaars) van het postgraduaat Building Beyond Borders – van de faculteit Architectuur en Kunst aan de Universiteit Hasselt organiseren – in nauwe samenwerking met lokale vakmensen, de inwoners van het dorp Ouled Merzoug, BC architects & studies en natuurlijk de vrouwenassociatie zelf.

  Het gerealiseerde project is niet alleen mooi maar vooral zeer respectvol: het is volledig gebouwd met lokale en regeneratieve materialen en versmelt met het landschap. Low-tech aanpak en een hoog comfortniveau gaan hier perfect samen.  

  Intussen is er al veel activiteit in het gebouw: brood bakken, tapijten weven, lessen volgen … maar het is zeker in eerste instantie een plek voor ontmoeting en uitwisseling van kennis voor de vrouwen van Ouled Merzoug.

  Na deze eerste editie van Building Beyond Borders, kijken de studenten al uit naar de samenwerkingen voor het volgende project: de uitbreiding van een lagere school in Kagulu, Uganda.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel