Een echt drijvend park in Kopenhagen 

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  In 2018 verscheen er er een kunstmatig eiland in de haven van Kopenhagen. Voor het einde van dit jaar komen daar een aantal nieuwe bij zodat we dan kunnen spreken van de Copenhagen Islands.

  Deze eilanden zijn een idee van architect Marshall Blecher en ontwerper Magnus Maarbjerg. Zij willen het water dat dwars door Kopenhagen loopt optimaal benutten voor de bewoners van de stad. De eilanden bieden natuur en recreatie en zijn bereikbaar via boot, kano of door te zwemmen.

  In eerste instantie komen er drie nieuwe eilanden bij, maar de bedoeling is dat er een echt drijvend park ontstaat. OP het eerste eiland uit 2018 zijn sinds de tewaterlating al meerdere evenement geweest zoals lezingen, een fototentoonstelling en een picknick. De nieuwe eilanden zijn een stuk groter dan hun voorganger.

  Modules

  Zo bestaat het grootste exemplaar uit 9 drijvende modules van staal, duurzaam hout en diverse gerecyclede drijvende materialen. Op dit grote eiland zullen bomen en gras komen zodat het echt dienst kan doen als stadspark. Dit zorgt niet alleen dat de Copenhagen Islands een fijne plek zijn voor de mensen in de stad, maar ook voor de (water)vogels. Aan de onderkant van de eilanden kunnen mosselen en zeewier groeien wat ook weer zorgt voor een grotere diversiteit onder de waterspiegel.

  Als de eilanden eenmaal drijven dan is het de bedoeling om ze steeds een andere plek in de langgerekte haven van Kopenhagen te geven. Zo kunnen heel veel mensen genieten van de faciliteiten en het uitzicht.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel