Goedkeuring voor 11th Street Bridge Park in Washington DC 

Goedkeuring voor 11th Street Bridge Park in Washington DC 

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  OMA heeft samen met landschapsarchitecten OLIN, bouwkundig ingenieurs WRA en andere leden van het ontwerpteam de voorlopige plannen voor het 11th Street Bridge Park voltooid.

  De plannen zijn begin april beoordeeld en goedgekeurd door de National Capital Planning Commission (NCPC). The Bridge Park kreeg ook positieve feedback van de Amerikaanse Commissie voor Schone Kunsten. Een presentatie voor de volledige commissie staat deze herfst op de agenda.

  Sinds het winnen van de internationale ontwerpwedstrijd samen met landschapsarchitecten OLIN in 2014, werkt OMA in overleg met de District Department of Transportation, Building Bridges, zonder winstoogmerk aan het verbeteren van het ontwerp en het verder ontwikkelen van het idee.

  OMA heeft de samenwerking met OLIN onder leiding van partner Hallie Boyce, voortgezet bij het verfijnen van de programmaruimtes, evenals de materialisering en het landschapsontwerp in het Bridge Park. OMA en OLIN hebben ook nauw samengewerkt met constructeurs WRA en Delon Hampton om de constructie en het ontwerp van de brug te verbeteren. Belangrijke belanghebbenden zoals de Anacostia Watershed Society hebben samengewerkt met het ontwerpteam om het ontwerp van de grote programmatische ruimtes in het Bridge Park, waaronder het Exelon Environmental Education Center, te verfijnen.

  Verbindende brug

  De bouwstart van het 11th Street Bridge Park staat gepland in 2021. Na oplevering zal het een gemeenschappelijke verzamelplaats worden om de lang verdeelde stad te verenigen. Het project zal de eerste openbare ruimte in de hoofdstad van het land zijn die van een brug een bestemming zal maken, een park boven de rivier, waar toegang tot groene ruimtes lichaamsbeweging aanzienlijk kan stimuleren.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel