Een flexibel ziekenhuis

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Architect Filippo Taidelli heeft in samenwerking met Techint een modulair, autonoom en duurzaam ziekenhuis ontworpen. 

  “Emergency Hospital 19” is een project ontwikkeld door Humanitas. Het project werd eind juli gepresenteerd in Milaan. Het flexibele ziekenhuis is ontworpen rond de patiënt om het werk van van ziekenhuizen te ondersteunen bij het tijdelijk of permanent beheer van noodsituaties op het gebied van infectieziekten.

  Noodsituaties

  De noodsituatie van de afgelopen maanden rondom het coronavirus heeft duidelijk gemaakt dat het noodzakelijk is om altijd klaar te staan ​​om virussen te bestrijden, zowel bekende als onbekende. Emergency Hospital 19 is het antwoord van Humanitas op de behoefte om klaar te staan ​​om de kritieke aspecten van een noodsituatie en normale gezondheidszorg tegelijkertijd te beheren: veelzijdige, universeel aanpasbare architectuur – haalbaar in slechts 3 maanden.

  Mens centraal

  Architect Filippo Taidelli heeft de ontwikkeling voortgezet in de humanisering van ruimtes. Het project is gebaseerd op de noodzaak om de mens, een patiënt in het huidige ziekenhuis, centraal te stellen. De vermenselijking van de zorgomgeving wordt het middel waarmee de patiënt het genezingsproces weer in handen krijgt.

  Duurzaam ziekenhuis

  Emergency Hospital 19 speelt in op een uitgebreid duurzaamheidsprincipe: technisch, sociaal, energiek en milieu. De basismodule is ontwikkeld om energetisch autonoom te zijn, maar is ook aanpasbaar aan breedte en context. De behuizing van het gebouw is ontworpen om de inkomende thermische energie tot 50% te verminderen. Hierdoor kan de energie die nodig is voor de airconditioning worden verminderd.

  Groene zones vormen een essentieel onderdeel van het project. Ze dragen bij aan het klimaat van de omheining, worden een integraal onderdeel van het stroombeheer – in een context waarin sociale afstand een preventieve maatregel is – en het is een therapeutisch instrument voor patiënten en gezondheidswerkers.

  Emergency Hospital 19 is de eerste van drie faciliteiten die momenteel in Noord-Italië worden gebouwd voor noodhulp: Bergamo en Castellanza.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel