Sculpturaal werk

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Ar. Fran Silvestre Arquitectos

  Zoals de naam al suggereert, viert House of the Sun het heerlijke Spaanse weer en de horizon. Fran Silvestre Arquitectos ontwierp de indrukwekkende residentie in een sikkelachtige vorm die het idee van ‘open centraliteit’ en de connectie met het universum representeert.

  De in Valencia gebaseerde studio Fran Silvestre Arquitectos staat bekend om indrukwekkende en ongewone geometrische vormen in hun architectuur. Ze maken telkens gebruik van de nieuwste materialen en technologieën waardoor innovatie en precisie belangrijke aspecten zijn voor het bureau. 

  Gelegen in Marbelle in Spanje geniet deze residentie "House of the Sun" en haar bewoners van een zonnig klimaat. Dat was, naast een sculpturaal werk van Andreu Alfaro, een grote inspiratiebron voor het ontwerp van deze bijzondere woning. “We zijn altijd al gefascineerd geweest door ‘The door of the Universe’ van Alfaro gemaakt in 1983. Dit is een cirkel gedraaid en opgehangen over een vierkant. Gedurende enkele jaren bevond het zich aan de deur van onze studio, en het was verrassend dat het ons aan het denken zette en liet overwegen en beseffen dat we inderdaad geconfronteerd werden met een drempel die de deur naar de oneindige ruimte opende.”

  https://imagicasa.be

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel