Een romantisch park

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Architect: West 8 en Studio 44

  West 8 en Studio 44 wonnen de wedstrijd voor het ontwerp van het Russische Tuchkov Buyan Park in Sint-Petersburg. 

  De inzending, getiteld “Park of Full Sail Romance”, toont een romantisch park voor stedelijke wandelaars en informele festivals. Tegelijkertijd verwijst het park naar de maritieme geschiedenis en romantische identiteit van St. Petersburg.

  Een internationale jury koos het parkontwerp voor Sint-Petersburg uit 229 aanvragen uit 50 landen. Het project van West 8 en Studio 44 werd geprezen om het planconcept en het begrip van parkontwerp, materialen, beweging, energie, sfeer, identiteit en perspectief.

  De golvende heuvels van het park die aan de rivier sluiten, bieden de bezoekers uitzicht op het prachtige silhouet van de stad daarachter. Een reeks kubistisch grotten zijn ontworpen voor onder het landschap, dit brengt diversiteit in sferen met zich mee. Met het oog op seizoensinvloeden is het park expliciet ontworpen om zowel in de zomer- als in de wintermaanden aantrekkelijk te zijn voor bezoekers.

  Bomen en planten zijn verdeeld over verschillende ecologische zones, waaronder een overdekte oranjerie, die bedoeld is om veel bezoekers aan te trekken. Het park bevat tal van andere elementen: een groot multifunctioneel gazon, verschillende bruggen, een zuilengalerij, een drijvend podium, een labyrint, een speeltuin en een openluchttheater. 

  Ten slotte stelt het ontwerp voor om een ​​’groene lus’ te creëren, waarmee een toegankelijke route wordt gecreëerd om vier hoogtepunten van Sint-Petersburg te bezoeken: vanaf de Hermitage, via de Petrus-en-Paulusvesting, langs het Tuchkov Buyan Park en eindigend bij de Alexandertuin. Bekende Russische architectuur zoals de Hermitage beperkt zich niet alleen tot bestaande gebouwen. De Russische avant-gardist El Lissitzky is bekend om zijn fascinerende composities die nooit gebouwd werden.

  https://park-spb.ru

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel