Convexe betonpanelen

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Architect: Leong Leong Architecture

  Leong Leong Architecture ontwierp een winkel van 550 vierkante meter voor 3, 1 Phillip Lim in Cheongdam-Dong, de modewijk van Seoel. De winkel wordt gekenmerkt door de gelijktijdige behoefte aan gelijkheid en verschil. "Doorgaans is de consistente herhaling van merkeigenschappen noodzakelijk om een ​​identiteit te versterken, terwijl nieuwigheid de uitstraling en het verlangen naar het merk kan verfrissen", aldus de architecten.

  De bestaande ommuringwanden zijn bekleed in een spiegel om een ​​continu zichtbaar veldveld uit te zetten waarin de "bijgesneden" enclaves drijven.

  De façade en binnenmuren zijn bekleed met suggestieve texturen, een kenmerk van de ontwerpgevoeligheid van Phillip Lim. "De materiaalvoeringen creëren een verhaal van omgevingen van de ene ruimte naar de andere, elk met een onverwachte ontmoeting met de kleding." Een conische textuur die erodeert langs de binnenmuren werd vervaardigd in 5 unieke soorten schuimplaten die georganiseerd konden worden in verschillende erosiepatronen. .

  De 20 meter hoge gevel is ook een voering die het bestaande gebouw omwikkelt met een soepele helling van convexe betonpanelen. De acht verschillende 600mm x 600mm-panelen typen geleidelijk naarmate ze de façade beklimmen. Deze subtiele textuur moet vervagen in de vaak bewolkte en dieptelogische grijze lucht van de stad.

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel