Kinderdagverblijf

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Architect: MAD Architects

  MAD Architects staat bekend om de geweldige manier waarop ze gebouwen combineren met de omgeving. Met respect voor natuur en klassieke architectuur brengen ze spectaculaire nieuwbouw.

  De YueCheng Courtyard Kindergarten is een kinderdagverblijf dat is gebouwd op de plek van een siheyuan in Beijing uit de 18de eeuw. Een siheyuan is een groep gebouwen die rondom een binnenplaats zijn gebouwd met daaromheen een muur. De gebouwen zijn zo geplaatst dat ze optimaal profiteren van zonlicht en bescherming bieden tegen de elementen en buitenstaanders.

  Vrijheid

  Het opvallendste deel van het kinderdagverblijf is boven de oude gebouwen geplaatst. Hierdoor is een plek gecreëerd met lekker veel buitenruimte voor de kinderen, een zeldzaamheid in een oude stadswijk. Er kunnen zelfs rondjes gerend worden, wat voor een gevoel van vrijheid zorgt. Leuk detail is dat het gebouw ernaast seniorenwoningen bevat. Zo komen jong en oud op speelse wijze met elkaar in contact.

  Volgens Ma Yansong, oprichter van MAD Architects, is het belangrijk dat kinderen ruimte en vrijheid hebben. Veel meer hebben ze ook niet nodig om goed te kunnen spelen. Deze klassieke binnenplaats biedt een kans om naast ruimte ook een stuk natuur naar de kinderen te brengen. Bomen vormen dan ook een belangrijk onderdeel van het ontwerp. De combinatie van natuur, mens en stad is volgens Yansong de ultieme vorm van architectuur.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel