Een schegvormige transparante schil

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  In opdracht van Schiphol Real Estate ontwerpt Studio PROTOTYPE i.s.m. VDNDP het unieke multi-tenant office building The Grove. The Grove is onderdeel van Schiphol Central Business District (CBD) en grenst aan het kantorencomplex The Base en is gelegen op een zichtlocatie aan de A4.

  De ontwikkeling heeft als uitgangspunt om een gezonde en duurzame werkomgeving te creëren, waarin de mens centraal staat. Het dynamische ontwerp is opgezet vanuit een vloeiende lijn, die mensen op een uitnodigende & natuurlijke wijze naar het kloppend hart van het gebouw brengt. Dit atrium is georiënteerd op de zon, waardoor het licht tot diep in het gebouw doordringt. Het voorziet in een tribune en een met rijkelijk groen omsloten zit- en verblijfsgebied, ontworpen door Moss Amsterdam. Het krijgt daarmee het karakter van een intieme binnenplaats in een boomgaard met een aaneenschakeling van een grote open ruimte, vernauwingen en uitzichtplekken. Deze plekken, als de ogen van het gebouw, kunnen worden ingezet als de ontvangstruimten voor de verschillende huurders van The Grove. De gevel van het gebouw is vormgegeven als een schegvormige transparante schil. De combinatie van de schegvorm en de rondingen van het gebouw zorgt voor een dynamische reflectie en lichtwerking, daarnaast geeft het een uniek uitzicht op de dynamiek van Schiphol.

  The Grove is een duurzame ontwikkeling (BREEAM Excellent) en wordt uitgerust met SMART building technologie. De constructie is opgebouwd uit cross laminated timber. The Grove wordt een multi-tenant kantoorgebouw van ca. 10.400 m² BVO en wordt voorzien van een flexibele vloerindeling, waardoor er bedrijven met verschillende schaalgroottes gehuisvest kunnen worden. De aangrenzende groene openbare ruimte is ontworpen door Flux Landscape architecture.

  Momenteel wordt het technisch ontwerp van het gebouw afgerond. De start van de bouw is voor januari 2021 gepland.

  www.studioprototype.nl/

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel