Een recreatiecentrum

  • architecture-01-f
  • architecture-02-f
  • architecture-03-f

    Het "Fisksätra Folkets Hus" van Sandellsandberg Arkitekter in Stockholm won de prestigieuze Zweedse Design Award, "Design-S 2020", in de categorie "Architectuur".

    "Fisksätra Folkets Hus" is een recreatie- en buurtcentrum dat onlangs werd gebouwd in het hart van Fisksätra, een klein stedelijk centrum in Nacka (in de provincie Stockholm). Het vormt de eerste fase van een grootschalig renovatieproject voor dit gebied bedoeld om een sfeer van sociale tolerantie en ecologische duurzaamheid te creëren.

    Geïnspireerd op de tenten van de Hagaparken in Stockholm en de nomadische levensstijl, is "Fisksätra Folkets Hus" een uniek gebouw in de vorm van een tent waarbij de gevels en het dak zijn gebouwd met duurzaam GreenCoat® voorgelakt staal in golfprofiel en een warme kleur. De kleur werd gekozen omdat deze perfect past tussen de oranje bakstenen gebouwen van Fisksätra's omgeving. Het gebouw heeft ook een dakraam van 20 meter, driehoekige ramen en een minimalistisch, maar uitnodigend interieur. Alles bij elkaar kreeg het gebouw een aantrekkelijke vorm zodat het meteen door forenzen kan worden gespot.

    "We wilden een krachtige, maar speelse look en zochten naar een duurzaam materiaal dat zowel voor de  gevels als het dak kon worden gebruikt," zegt Thomas Sandell. 

    Voor de unieke benadering van het design en buitenbekleding won "Fisksätra Folkets Hus" de Zweedse Design-award 2020.

    • Aangemaakt op .

    Adressen

    België
    MediaXel
    Maria van Hongarijelaan 64
    BE - 1083 Brussel
    +32 (0)2 772 40 47
    +32 (0)2 771 98 01 (fax)

    Frankrijk
    MMG SAS
    55 avenue Marceau
    FR - 75116 Paris

    Contact

    Secretariaat : Pascale Cloots

    Advertenties :

    Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

    Social : Vincent de Puydt

    MediaXel bvba - © 2021 - 
    Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel