OMA breidt historische Joodse tempel in LA uit met scheef paviljoen

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  OMA's Audrey Irmas Pavilion in LA nadert voltooiing.

  Het Audrey Irmas-paviljoen van OMA zal een reeks multifunctionele vergaderruimten bieden naast de Wilshire Boulevard-tempel - de thuisbasis van een van de grootste joodse gemeenten in de stad.

  Het bedrijf won in 2015 een wedstrijd om het paviljoen te bouwen voor de Erika J Glazer Family Campus, die de tempel en het centrum voor vroeg leren, een basisschool en een religieuze school omvat, en een heel stadsblok overspant in de wijk Wilshire Centre. De commissie markeert OMA's eerste van een religieuze instelling, en voor een cultureel gebouw in Californië.

  Het Audrey Irmas-paviljoen is ontworpen door OMA-partner Shohei Shigematsu en zijn in New York gevestigde team en heeft schuine wanden zodat het kantelt van de aangrenzende Wilshire Boulevard-tempel.

  Het bestaande gebouw werd voltooid in 1929 en biedt een voorbeeld van Byzantijnse revival-architectuurstijl, met belangrijke kenmerken, waaronder het koepelvormige dak.

  "We wilden ons richten op het communiceren van de energie van verzamelen en uitwisselen, " zei Shigematsu. "Het paviljoen is een actief gebaar, gevormd door respectvolle bewegingen weg van de omliggende historische gebouwen en reikt naar Wilshire Boulevard om een nieuwe aanwezigheid te creëren."

  Er zijn twee grote openingen: een gebogen deuropening aan de straatkant en een terras aan de westelijke muur. Een derde kleinere glazen opening, ook aan deze muur, lijkt een tweede ingang te vormen vanaf een binnenplaats tussen de oude en nieuwe gebouwen.

  Binnenin heeft OMA drie verschillende vergaderruimtes opgenomen: een hoofdruimte voor evenementen, een kleinere multifunctionele ruimte en een verzonken tuin. Het bedrijf zegt dat het trio "op elkaar gestapeld zal worden om uitkijkpunten en ingelijste uitzichten in en uit te stellen".

  "Binnen het gebouw biedt een reeks onderling verbonden vergaderruimten op meerdere schalen ultieme flexibiliteit voor montage, met behoud van visuele verbindingen die porositeit buiten en binnen en momenten van verrassingsontmoetingen tot stand brengen, " voegde Shigematsu toe.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel