Omgekeerde wolkenkrabber

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Architect David Adjaye en zijn bureau Adjaye Associates hebben plannen bekend gemaakt voor wat een van de hoogste torens van Manhattan moet worden. Opvallend aan het ontwerp is dat de wolkenkrabber aan de bovenkant groter is dan aan de onderkant.

  Wie van beneden naar boven kijkt, ziet dat de Affirmation Tower maar liefst vijf keer verspringt en boven dus beduidend groter is. Dit maakt de toren niet alleen opvallend, maar zorgt ook dat er relatief meer ruimte in het gebouw is dan het oppervlak op de grond doet vermoeden. Een slimme keuze voor een stad waar de grondprijs hoog is. De wolkenkrabber moet uiteindelijk 498 meter hoog worden, waarmee het na het One World Trade Center het hoogste gebouw van New York zal worden.

  Unicum

  Bijzonder aan dit project is dat het hele proces van ontwerpen tot bouwen zal worden uitgevoerd door zwarte ontwerpers, ontwikkelaars en bouwbedrijven. Dat is een unicum voor New York. “Voor het eerst dragen Afro-Amerikanen voor de volle 100% bij aan datgene wat New York zo uniek maakt”, aldus Rev Dr Charles Curtis, Hoofd van de NY Interfaith Commission For Housing Equality.

  Het gebouw zal verschijnen aan 418 11th Avenue. Dat is vlakbij de High Line, Hudson Yards en metrolijn 7. In de Affirmation Tower is plaats voor kantoren (voor bijvoorbeeld burgerrechtenbeweging National Association for the Advancement of Colored People), twee hotels en een ijsbaan. Op de bovenste verdieping zal een observatiedeck komen waarmee er plots heel veel opties zijn in New York om van het unieke uitzicht te genieten.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel