Nieuwe Russische stijl

 • architecture-
 • architecture-

  Het nieuwe Hospitality Center in Kamenka, regio Lipetsk in Rusland, is gebouwd in de ‘nieuwe Russische stijl’. Deze stijl is gebaseerd op de cultuur en waarden die bij de Russische architectuur en mentaliteit horen.

  Het bouwwerk bestaat uit verschillende blokken die ieder hun eigen hoogte en functie hebben. Alle blokken zijn daarbij afzonderlijk vanaf de straat toegankelijk en maken het mogelijk om een diversiteit aan evenementen gelijktijdig te organiseren. Ze zijn met elkaar verbonden door een houten terras dat uitzicht biedt op onder meer een vijver, een fort en een vuurspuwende sculptuur van Gorynych (een volksheld van Russische sprookjes).

  De blokken zijn bekleed met ebbenhout zwart. Dit is de kleur van houten planken die verbrand zijn in de zon. Wat de architect Megabudka uit Moskou betreft, een steunpilaar van de Russische architectuur. Daarbij contrasteert het verbrande zwarte hout goed met het landschap en in het bijzonder met het zuivere wit van de wintersneeuw.

  De monumentale vormen maken het gebouw slank. De architecturale ornamenten omvatten driehoekige ramen, verschillende roosters en een verscheidenheid aan manieren om de planken te oriënteren. Allemaal in het kader van de Russische stijl.

  www.houtwereld.nl

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel