Chinese Culturele Hal ontmoet Italië

Chinese Culturele Hal ontmoet Italië

Architect AOE had de wens om een Chinese Culturele Hal te ontwerpen waarin hij de Chinese en Westerse cultuurverschillen tot uiting kon brengen. De Westerse cultuur gaf hij vorm vanuit het land Italië. Verder baseerde hij zijn algemene lay-out op de ‘ruyi’ die door China al sinds de oudheid wordt gebruikt om buitenlandse gezanten cadeau te doen als symbool van vriendschap en vrede.

Hiermee bestaat het bouwwerk nu uit een Chinese Culturele Hal en een Chinees-Italiaanse Cultureel Uitwisselingscentrum. Een totaal dat is opgebouwd uit huizen, binnenplaatsen, gangen en landschappen; het laatste als onlosmakelijk onderdeel van de architectuur.

De oostelijke en westelijke paviljoens verbond de architect door een culturele gang. De gebouwen zijn omringd door vijvers en bamboebossen en Italiaanse pleinen zijn gebruikt om ruimte te creëren. Tevens zijn drie binnenplaatsen aangelegd die harmoniëren met de binnenruimte en het bamboebos.

De architecturale vorm wordt gevormd door een traditioneel houten frame waarmee een moderne uitstraling is gerealiseerd. Dit door gebruik te maken van cirkelvormige geometrische elementen. Verder is een doorlopende kruisvormige boogkolom toegepast die van binnen naar buiten loopt. De vliesgevel is vervaardigd van transparant glas waardoor het binnen- en buitenlandschap op een natuurlijke wijze in elkaar over gaan.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel