Benthem Crouwel Architects ontwerpt groen herkenningspunt Valley in Praag

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Benthem Crouwel Architects heeft de internationale ontwerpwedstrijd voor het nieuwe multifunctionele landmark in de wijk Olbrachtova in Praag gewonnen. Valley combineert woningen, werkplekken en winkels in een nieuwe stedelijke kern. Het indrukwekkende silhouet voegt een sterke identiteit toe aan de stad en kenmerkt zich door een uniek, meanderend landschap ontworpen door Felixx landschapsarchitecten. De prijs is toegekend door het Tsjechisch ontwikkelingsbureau Velska.

  Het winnend ontwerp van Benthem Crouwel Architects valt op door de hoogwaardige openbare ruimte met haar netwerk van sfeervolle pleinen en straten, die zijn aangesloten op winkels, metro, restaurants en de omliggende wijk.

  Hoge kantoortoren

  Twee accenten verankeren het ensemble van torens in de omgeving en onderstrepen het belang van deze locatie; de hoge kantoortoren vormt met zijn karakteristieke, diagonale insnijding een nieuw herkenningspunt in de stad en het lage, maar al even opmerkelijke gebouw aan de zuidkant van het perceel benadrukt het belang van de Valley in Olbrachtova, door met een diagonale uitkraging de ingang van de metro uit te lichten.

  Gebouwen optimaal verbonden met omgeving

  De stedenbouwkundige opzet is zo ingericht dat alle gebouwen optimaal verbonden zijn met hun omgeving en goed bereikbaar zijn vanaf de buitenwegen. Door de hoge dichtheid van de gebouwen en sterke programmering voegen we een gedefinieerde en aangename openbare ruimte toe aan het gebied, gericht op voetgangers. Een netwerk van straatjes en pleintjes, gaat een sterke verbinding aan met  haar gebruikers.  Overdag zorgen het metrostation, de winkels en de kantoren voor constante aanloop en ’s avonds creëren bewoners en bezoekers van bars en restaurants een bruisende en levendige sfeer in het gebied.   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel