Hilltop House

Jaaa Studio ontwierp voor een private investeerder een woning in Polen van 125 m2 groot. Bij het ontwerp is specifiek rekening gehouden met de directe omgeving en de tradities van de regio. Zo komt de traditionele lokale stijl onder meer terug in een schuin dak en de eenvoudige compacte vorm.

Bijzonder is verder dat twee van de vier gevels volledig beglaasd zijn waardoor het interieur gedurende de hele dag in natuurlijk licht baadt. De verlengde dakranden zorgen voor een overstek waardoor de eigenaar comfortabel gebruik kan maken van alle terrassen en balkons, ongeacht het weer.

Natuurlijke materialen

Voor het ‘Hilltop House’ zijn aan de buitenkant vooral natuurlijke materialen gebruikt. Bijvoorbeeld natuursteen, leistenen tegels en houten planken. De materialen contrasteren maximaal met het moderne interieur waar beton en metaal de boventoon voeren. Een grote ruimte is gecreëerd door vanaf de begane grond een dubbele hoogte aan te houden; hiermee is onder andere een bijzonere ervaring van de volledig glazen wanden gerealiseerd. Door de niveaus te veranderen tussen woon- en eetkamer heeft de architect een verdeling van de ruimte tot stand gebracht zonder fysieke obstakels te gebruiken.

Een open trap leidt naar de bovenverdieping die gedeeltelijk open is gelaten. Dit geeft een gevoel van ruimtelijkheid en luchtigheid. Verder bevinden zich hier de badkamer en twee slaapkamers – elk met een eigen, overdekt balkon.

www.architectuur.nl

https://www.jaastudiodesigns.com

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel