Houten prefab Zweeds huis

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Andreas Lyckefors en zijn vrouw, architect Josefine Wikholm, ontwierpen hun eigen prefab houten huis: Villa Timmerman. Het slimme en warme Zweedse huis staat hoog op een zuidoostelijke helling met uitzicht op de zee. Veel aandacht is besteed aan de oriëntatie van de twee-onder-een-kap woninge. Deze moest zodanig zijn dat beide delen zowel ochtend-, middag- als avondzon krijgen.

  Aan deze wens is voldaan door grote openingen in de gevel te maken en binnen open ruimtes te creëren. Bijvoorbeeld de woon- en eetkamer en de open houten trap die alle verdiepingen met elkaar verbindt. Verder is de inrichting zodanig dat het huis kan meegroeien met het gezin van de architecten. Dit betekent: de nabijheid van de kinderen tijdens de peuterjaren, meer privacy voor het tienergezin, en met een kantoor aan huis of een kostganger voor het gezin met volwassen kinderen.

  De woning is vervaardigd van hout en werd volledig geprefabriceerd, eenvoudig en snel ter plaatse gemonteerd. Het hout is aan de binnenkant in zijn natuurlijke kleuren gehouden. Dit geldt ook voor het essenhout en het fineer voor de trap en meubels. Het hout voor de buitenhuid is behandeld met houtteer om een zwart en bruin pigment te verkrijgen. Hiermee contrasteert het huis vooral mooi met de wintersneeuw. Dit dramatische effect wordt versterkt door drie externe rasters die tevens isolerend werken.

  www.hethoutblad.nl

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel