Een hotspot voor bewoners en voor toeristen

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  House of Music opent de deuren in Budapest

  Stadspark Városliget in Budapest ondergaat momenteel een grootschalige renovatie. Onder de noemer Liget Budapest moet het park uitgroeien tot een hotspot voor bewoners van de stad en voor toeristen. Een van de blikvangers is het onlangs geopende House of Music.

  Het House of Music (Magyar Zene Háza) is een ontwerp van de Japanse architect Sou Fujimoto. Hij maakte een ontwerp dat hedendaags is, maar ook heel goed past bij het park. Van een afstand doet het gebouw denken aan een enorme paddenstoel. Dichterbij valt de het mooie plafond op dat is versierd met 30.000 goudkleurige bladeren. In combinatie met de bomen die door het dak kunnen groeien heb je daar het gevoel dat je in een herfstbos wandelt.

  2000 jaar muziek

  Het gebouw zelf bestaat voor het grootste deel uit geïsoleerde panelen van glas. Dus ook hier is de sterke combinatie van natuur en architectuur weer aanwezig. De pilaren die het House of Music ondersteunen doen op hun beurt weer denken aan boomstammen. Bezoekers kunnen genieten van live muziek in de concertzaal, een interactieve muzikale ervaring ondergaan of een expositie over 2000 jaar Europese muziek bezoeken. Natuurlijk staan beroemde Hongaarse componisten als Béla Bartók, Franz Liszt en György Ligeti centraal.

  Ook de omgeving is de moeite van het bezoeken waard. Het House of Music is prachtig gelegen met een uitzicht op het Városliget-meer en Vajdahunyadburcht.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel